تکنولوژی- هوش مصنوعی

تکنولوژی- هوش مصنوعی

تکنولوژی- هوش مصنوعی

تکنولوژی- هوش مصنوعی

چگونه برنامه نویس شویم؟ نکات اساسی برنامه نویس شدن را بدانید

آیا شما از حرفه فعلی خود ناراضی هستید؟ در یک کار بن بست که شما را به هیچ جایی نمی برد؟ آیا در مورد چگونگی برنامه نویسی تحقیق کرده اید یا چگونه برنامه نویسی را یاد بگیرید؟ اگر چنین است ، پس این مقاله برای شما مناسب است!

ما به موضوعات مختلفی خواهیم پرداخت که ارتباط مستقیمی با برنامه نویسی دارند ، و در پایان باید بتوانید به سؤالاتی مانند زیر پاسخ بدهید:

  • یک برنامه نویس کامپیوتر چه کاری انجام می دهد؟
  • چگونه برنامه نویسی را یاد بگیریم؟

ما برخی از انواع مختلف برنامه نویسان را پوشش خواهیم داد ، زبان های برنامه نویسی که شما نیاز دارید تا در آن پلتفرم برنامه بنویسید را بررسی کردیم و بهترین راه برای یادگیری این زبان ها را گفتیم. ما همه چیزهایی را که باید بدانید تا زمانی که اولین شغل خود را بدست آورید ، پوشش خواهیم داد ، و من حتی نکاتی را که براساس تجربه خودم هست ارائه میکنم – لذت ببرید!

 

برنامه نویس رایانه چه کاری انجام می دهد؟

قبل از اینکه به بررسی چگونگی برنامه نویسی بپردازیم ، باید اطمینان حاصل کنم که درک کاملی از آنچه که یک برنامه نویس رایانه انجام می دهد ، دارید. برنامه نویس کسی است که کدی را می نویسد که به رایانه یا دستگاه دیگری می گوید چه کاری انجام دهد.

در مورد توسعه دهنده نرم افزار ، آنها یک مفهوم یا طراحی می گیرند و کدی را می نویسند که به کامپیوتر می گوید چگونه این مفهوم را عملی کند. در مورد شخصی مانند یک توسعه دهنده وب ، وی یک وب سایت پیشنهادی را طراحی کرده و با نوشتن کد لازم آن را می سازد. در بیشتر مواقع ، یک برنامه نویس رایانه بر اساس پارامترهای طراحی شخص دیگر چیزی را ایجاد یا طراحی می کند. با این حال ، برخی از برنامه نویسان برنامه های خود را طراحی می کنند ، بنابراین اگر شما یک نوع کارآفرین باشید ، همیشه گزینه ای است!

اکنون که ما به این سؤال پاسخ دادیم “یک برنامه نویس رایانه چه کاری انجام می دهد؟” ، بیایید به سمت یادگیری برنامه نویسی و تبدیل شدن به یک برنامه نویس خوب برویم.

نحوه تبدیل شدن به یک برنامه نویس: راهنمای گام به گام

یادگیری برنامه نویسی سخت است ، نمی خواهم دروغ بگویم. با این حال ، هنگامی که آن را با سایر مهارت ها و مسیرهای شغلی مقایسه می کنید ، برنامه نویسی یکی از ساده ترین انتخاب هایی است که شما می کنید!

  • برنامه نویسان در یک زمینه بسیار مهیج کار می کنند که هر روز چالش ها و دانش جدیدی به همراه دارد.
  • برنامه نویسان این فرصت را دارند که برای خودشان کار کنند ، هر ساعت که می خواهند کار کنند و در صورت تمایل از خانه کار کنند.
  • یادگیری برنامه نویسی در مقایسه با سایر مهارتهایی که می تواند سه سال یا بیشتر در دانشگاه داشته باشد بسیار آسان است.
  • مطمئنا ، شما می توانید چند سال از زندگی خود را هدر دهید و برنامه نویسی را به صورت uni بیاموزید ، اما چرا وقتی می توانید در چند ماه بصورت آنلاین یاد بگیرید؟

همانطور که می بینید دلایل زیادی وجود دارد که بخواهید برنامه نویس شوید. خوشبختانه برای شما ، من اینجا هستم که دقیقاً به شما نشان دهم که چگونه فقط در هفت مرحله ساده این کار را انجام دهید. برای یادگیری بیشتر بخوانید!

مرحله 1: درک کنید که چرا می خواهید برنامه نویسی را شروع کنید

اولین و یکی از مهمترین اقدامات در مورد چگونگی برنامه نویسی ، شناسایی دلایل شروع کار است. بنشینید و به سؤالات زیر خوب فکر کنید ، زیرا جواب های شما به شما کمک می کند دقیقاً تصمیم بگیرید که چه مسیری را طی کنید:

چرا می خواهید برنامه نویسی را یاد بگیرید؟

این یک سؤال بسیار مهم است که شما کاملاً باید قبل از هر کاری دیگر از خود بپرسید. آیا می خواهید آن را به یک حرفه تبدیل کنید؟ آیا پروژه یا مفهومی دارید که بخواهید به تنهایی خود را به واقعیت تبدیل کنید؟ یا به سادگی می خواهید یاد بگیرید که چگونه یک برنامه نویس باشید زیرا در حال حاضر چیزی “خنک” است؟ صادقانه پاسخ دهید ، زیرا زبانی که شما برای یادگیری انتخاب می کنید به پاسخ شما به این سوال بستگی دارد.

با دانش جدید خود امیدوار هستید چه کاری انجام دهید؟

باز هم ، شما باید دقیقاً کاری را که می خواهید با دانش برنامه نویسی جدید خود انجام دهید مشخص کنید. به عنوان مثال ، دوره هایی که می خواهید بگذرانید و زبان های مورد نیاز برای یادگیری اگر می خواهید توسعه دهنده نرم افزار یا مهندس سیستم باشید ، با مهارت های مورد نیاز برای ایجاد چند تغییر در چیدمان وبلاگ شما تفاوت زیادی خواهد داشت.

آیا شما در مورد یادگیری برنامه جدی هستید؟

این یک سؤال بسیار مهم است که باید بپرسید. آیا شما در یادگیری چگونگی برنامه نویسی و گرفتن شغل در این زمینه جدی هستید ، یا اینکه این فقط یک تبحر است؟ اگر جدی هستید ، پس باید بتوانید هرچه بیشتر وقت را برای یادگیری مهارت های برنامه نویسی اختصاص دهید تا بتوانید کار ASAP را شروع کنید!

چه نوع برنامه نویسی را می خواهید انجام دهید؟

در مورد این مرحله در مرحله 2 بیشتر بدانید ، اما باید از نزدیک فکر کنید که چه نوع برنامه نویسی را می خواهید انجام دهید و چه زمینه ای را می خواهید به آن وارد شوید. آیا می خواهید یک توسعه دهنده وب پشتیبان شوید؟ مهندس نرم افزار؟ یا آیا می خواهید روی چیزی مانند هوش مصنوعی (AI) یا یک فناوری نوظهور دیگر کار کنید؟ پاسخ به این سوال به شکل گیری مسیر یادگیری شما می پردازد ، بنابراین با خودتان صادق باشید.

هنگامی که صادقانه به این سؤالات پاسخ داده و پاسخهای خود را ثبت کردید ، زمان آن رسیده است که به مرحله دوم بروید: انتخاب چه نوع برنامه نویسی را می خواهید انجام دهید و سپس به سؤال مربوط به چگونگی برنامه نویسی حرکت خواهیم کرد.

مرحله 2: تصمیم بگیرید که چه زمینه ای را می خواهید وارد شوید

انواع مختلفی از برنامه نویسی های مختلف وجود دارد. وقتی می دانید که چگونه برنامه نویسی را یاد بگیرید ، باید با دقت فکر کنید که در کدام زمینه قصد دارید به دنبال کار باشید. برخی از محبوب ترین انواع برنامه نویسان عبارتند از:

توسعه دهندگان وب

توسعه دهندگان وب را می توان بیشتر به توسعه دهندگان جلویی (سمت کلاینت) و back-end (سمت سرور) اختصاص داد. برنامه نویسان Front-End مسئول نوشتن کدی هستند که دیکته می کنند ظاهراً یک وب سایت چگونه است و محتوای آن چگونه ارائه می شود. برنامه نویسان Back-end موظفند برنامه های وب و سایر برنامه های پیچیده را بنویسند که زمینه را برای اجرای وب سایت فراهم می کند.

برنامه نویسان نرم افزار

برنامه نویسان نرم افزار مناطقی که احتمالاً می توانید حدس بزنید – مسئول ایجاد نرم افزار هستند. آنها معمولاً از یک طرح یا مفهومی استفاده می کنند که شخص دیگری با آن روبرو شده است و کد را می نویسد تا آن را به یک محصول تبدیل کند.

دانشمندان داده

دانشمندان داده معمولاً در تحقیقات یا دانشگاه ها فعالیت می کنند ، جایی که آنها تقریباً به طور انحصاری از پایتون برای تجزیه و تحلیل و دستکاری داده های علمی استفاده می کنند. برای تبدیل شدن به دانشمند داده ، ابتدا مهم است که بدانیم چگونه یک برنامه نویس شوید. این متخصصان غالباً به خودی خود محقق هستند و غالباً برای آسانتر کردن کار خود از کد استفاده می کنند.

مدیر پایگاه داده

سرپرستان پایگاه داده چند رول دارند. آنها عمدتاً مسئول دریافت مقادیر زیادی از داده های شرکت و تأمین امنیت ، سازماندهی و تجزیه و تحلیل آن هستند. اگر عاشق آماری و تجزیه و تحلیل داده های مصرف کننده هستید ، باید نگاه دقیق تری به یک مدیر پایگاه داده انجام دهید.

توسعه برنامه تلفن همراه

با افزایش تعداد کاربران گوشی های هوشمند ، تقاضا برای برنامه های جدید هیجان انگیز تلفن همراه نیز افزایش می یابد. توسعه برنامه های موبایل به سرعت به یکی از پرسودترین زمینه های برنامه نویسی تبدیل می شود ، به خصوص اگر شما در کار خودتان خوب باشید. کار آزاد برای برنامه نویسان موبایل بسیار رایج است.

سایر نقشها

یادگیری چگونگی برنامه نویسی فرصت های بسیاری دیگر را باز می کند. موارد فوق فقط برخی از شایع ترین شغل های برنامه نویسی است. اگر هیچکدام از آنها برای شما جذاب نیستند ، تحقیقات بیشتری انجام دهید و کشف کنید که مشاغل دیگر در آنجا چیست. عناوین و نقشهای شغلی جدید با تکامل فناوری همیشه ایجاد می شوند ، بنابراین اطمینان حاصل کنید که آخرین برنامه ها و شبکه های صنعت را با برنامه نویسان همکار خود دنبال می کنید.

مرحله 3: یادگیری یک زبان برنامه نویسی (یا سه)

هنگامی که در یک زمینه برنامه نویسی مستقر شدید ، باید زبانهای مرتبط با آن زمینه را یاد بگیرید. به عنوان مثال ، شما به SQL نیاز دارید تا یک مدیر پایگاه داده ، CSS و جاوا اسکریپت شوید تا یک توسعه دهنده وب جلویی باشید و اگر می خواهید شروع به ساخت برنامه های تلفن همراه کنید ، به چیزی مانند Java یا Swift بپردازید.

در زیر برخی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی و کاربردهای آنها آورده شده است. مطمئن شوید که تحقیق خود را انجام می دهید تا از یادگیری زبانهای مناسب برای زمینه ای که امیدوارید وارد آن شوید ، اطمینان حاصل کنید.

پایتون

یادگیری چگونگی تبدیل شدن به برنامه نویسی در پایتون برای رمزگذار مدرن بسیار مهم است. یکی از متنوع ترین و گسترده ترین زبان های برنامه نویسی در جهان ، پایتون برای افرادی که مایل به کار در علوم داده ، توسعه نرم افزار و یا تقریباً هر زمینه برنامه نویسی دیگری هستند ، یک انتخاب عالی است. پایتون همچنین در برخی فن آوری های نوظهور مانند یادگیری ماشین و هوش مصنوعی استفاده می شود.

یادگیری پایتون هرگز از آنچه اکنون بوده است آسان نبوده است. اگر می خواهید در مورد اصول پایتون بیاموزید ، نحوه نوشتن کدها و سایر موارد مفید یکی از دوره های علم سوار را در Python انتخاب کنید.

CSS / HTML

اگر می خواهید به هر نوع توسعه وب جلویی بپردازید ، HTML و CSS یک ضرورت مطلق هستند. اگرچه آنها دو زبان جدا هستند ، اما تقریباً به طور انحصاری برای ایجاد صفحات وب جذاب و باهوش طراحی شده استفاده می شوند. HTML و CSS را با دوره های علم سوار بیاموزید یا آنها را به طور جداگانه از مربیان ما بیاموزید.

جاوا اسکریپت

JavaScript یک زبان برنامه نویسی همه کاره است که برای بسیاری موارد استفاده می شود. اگر می خواهید یاد بگیرید که چگونه یک برنامه نویس شوید ، JavaScript می تواند مکان خوبی برای شروع باشد. این است که برای طراحی وب جلویی تعاملی ، توسعه برنامه وب پایان ، توسعه بازی ، و حتی در روباتیک استفاده می شود!

می توانید JavaScript را با استفاده از یکی از دوره های موجود علم سوار بیاموزید. از آموزش تعاملی جاوا اسکریپت استفاده کنید ، که به شما آموزش می دهد که چگونه می توانید در جاوا اسکریپت به صورت سرگرم کننده ، جذاب و یا یادگیری JavaScript در یک دوره ویدیویی یک ساعته کد گذاری کنید ، که به مرور اصول اولیه JavaScript و نحوه استفاده از آن می پردازد.

جاوا

اگر می خواهید سریع برنامه نویس شوید ، جاوا را یاد بگیرید. جاوا با پایتون به عنوان یکی از متنوع ترین زبانهای جهان در آنجا قرار دارد. یادگیری آن بسیار ساده است ، مانند انگلیسی خوانده می شود ، و در بین مبتدیان مورد علاقه است. این برنامه برای همه چیز از توسعه برنامه تلفن همراه Android تا توسعه برنامه وب back-end استفاده می شود ، و می توانید آن را از طریق دوره های علم سوار بیاموزید.

Swift

Swift به تازگی توسط اپل منتشر شد تا توسعه برنامه های iOS ساده تر و ساده تر شود. استفاده از C # بسیار ساده تر است – زبانی که به طور سنتی توسط اپل استفاده می شود – و به مبتدیان امکان می دهد بدون مشکل خیلی راحت برنامه های iOS موبایل بسازند. اگر می خواهید یاد بگیرید چگونه یک برنامه برای برنامه های iOS بنویسید ، Swift را بیاموزید! یاد بگیرید دوره برنامه نویسی Swift یک انتخاب عالی برای شروع کار است.

Solidity

اگر نمی دانید چگونه می توانید برنامه نویس شوید که با فناوری های blockchain کار می کند ، Solidity پاسخ شماست. Solidity احتمالاً شناخته شده ترین و کم محبوب ترین زبان برنامه نویسی در این لیست است. این مورد برای توسعه قراردادهای هوشمند روی blockchain اتریوم استفاده می شود. ظهور ارزهای رمزپایه و blockchain منجر به افزایش تقاضا برای توسعه دهندگان Solidity شده است ، به همین دلیل ما آن را در اینجا گنجانده ایم. با گذراندن دوره های علم سوار ارائه شده از طریق برنامه سایت یاد بگیرید که چگونه با Solidity یک برنامه نویسی خوب باشید.

Ruby

آخرین زبان موجود در لیست ما ، Ruby ، ​​به دلیل استفاده از آن به عنوان یک زبان توسعه کامل وب ، محبوب شده است. در ابتدا برای ساخت بازی ها در ژاپن طراحی شده است ، روبی زبان همه کاره دیگری است که دارای چندین مورد استفاده است و اگر می خواهید وارد وب یا توسعه بازی شوید ، ارزش آن را در نظر بگیرید.

مرحله 4: تمرین ، تمرین و تمرین بیشتر

بنابراین می خواهید بدانید که چگونه یک برنامه نویس درست شوید؟ خوب ، اینجا یک راز کوچک برای شماست:

شما باید تمرین کنید شما باید تمرین زیادی کنید!

این درست است (تعجب غافلگیرانه) ، کلید تبدیل شدن به یک برنامه نویس خوب تمرین است! نوشتن کد را از لحظه شروع یادگیری تمرین کنید. ویرایشگر کد را در مرورگر خود بارگیری کنید و برنامه های کوچک خود را بنویسید. آنها را به اشتراک بگذارید و از افراد دیگر بخواهید که کد شما را نقد کنند. هر روز چیز جدیدی را امتحان کنید و یاد بگیرید و تمرین کنید تا زمانی که کاملاً مسلط به تمام جنبه های زبانهای منتخب خود باشید.

تمرین برنامه نویسی

مرحله 5: شروع به ساختن صفحه رزومه خود کنید

در حالی که مشغول تمرین هستید ، باید ساخت یک نمونه کار را شروع کنید. آیا می خواهید بدانید که چگونه یک برنامه نویس رایانه شوید؟ خوب ، یکی از کلیدها داشتن یک رزومه مناسب است که می توانید به کارفرمایان آینده نشان دهید.

وقتی برای درخواست شغل به عنوان یک برنامه نویس سطح مبتدی می روید ، به یاد داشته باشید که احتمالاً حداقل معدود افراد دیگری وجود دارند که متقاضی همان کار هستند. شما باید کاری انجام دهید که باعث شود شما در بالا و جلوتر از جمعیت ایستادگی کنید. نمونه کارها راهی عالی برای انجام این کار است.

در حالی که شما در حال یادگیری چگونگی تبدیل شدن به یک برنامه نویس هستید ، تمام کدهای کمی که می نویسید را ذخیره کنید. آنها را در جایی ذخیره کنید – یک وب سایت ایده خوبی است ، زیرا می توانید با استفاده از دانش برنامه نویسی خود آن را سفارشی کنید یا حتی بسازید – و هنگام درخواست کار ، آنها را برای کارفرمایان بالقوه در دسترس قرار دهید.

مرحله ششم: درخواست شغل دهید

اکنون شما به خوبی یاد گرفته اید که چگونه یک برنامه نویس خوب باشید. شما یک زمینه برنامه نویسی را انتخاب کرده اید ، شروع به یادگیری مهارت ها و زبان های برنامه نویسی مورد نیاز خود کرده اید و تمرین نوشتن کد خود را آغاز کرده اید. شما یک نمونه کار را جمع آوری کرده اید که تمام کارهایتان را نشان می دهد ، و شما یک رزومه جدید را ترسیم کرده اید.

ممکن است قبلاً آن را حدس زده باشید ، اما زمان آن رسیده است که درخواست شغل را شروع کنید! شغل های برنامه نویسی سطح ورودی را که مربوط به زبانهایی است که شما آموخته اید و نوع برنامه نویسی که می خواهید انجام دهید جستجو کنید. رزومه خود و هر اطلاعات دیگری را که کارفرمایان بالقوه می خواهند ارسال کنید.

حتی اگر مدتی از برنامه های شغلی خود چیزی نشنیدید ، عمل ساده اعمال خوب است. بخش بزرگی از نحوه تبدیل شدن به یک برنامه نویس ، یادگیری چگونگی ارائه مهارت های خود به کارفرمایان است. به همین روش ، انتظار ندارید که از اولین مصاحبه خود شغلی به دست بیاورید. اگر قبلاً برای یک کار جدی مصاحبه نکرده اید ، احتمالاً عصبی خواهید بود و ممکن است اشتباه کنید. چند مصاحبه اول را تمرین کنید. به درخواست خود ادامه دهید و در نهایت اولین کار خود را به عنوان یک برنامه نویس حرفه ای ارائه می دهید!

در ضمن ، برای حفظ احترام در مهارت های خود و اطمینان از اینکه مهارت های برنامه نویسی شما زنگ زده نمی شود ، مشاغل آزاد را در نظر بگیرید.

مرحله 7: هرگز یادگیری را متوقف نکنید!

همانطور که تصور می کنید ، برنامه نویسی یک زمینه با سرعت در حال توسعه است. یادگیری چگونگی تبدیل شدن به یک برنامه نویس امروز ، لزوماً مهارتهایی را برای شما فراهم نمی کند که برای چند دهه آینده یک برنامه نویس خوب باشید. شما باید یادگیری مهارت های جدید و زبان های جدید را ادامه دهید.

به نظرم این کار خوب است که هر روز چیز جدیدی را امتحان و یاد بگیرم. این می تواند یک متن جدید از نحو ، ابزاری جدید باشد که می توانید با زبان مورد علاقه خود یا روش جدید نوشتن یک برنامه استفاده کنید. مهم نیست ، تا زمانی که شما به یادگیری خود ادامه دهید!

جایزه: نکات برتر برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس!

تبریک می گویم ، اکنون باید دقیقاً بدانید که چگونه یک برنامه نویس رایانه شوید. من نکات جایزه زیر را برای افرادی که مایل به یادگیری برنامه نویسی هستند ، ارائه داده ام اما برای شروع مشکل دارند. این که آیا شما فاقد انگیزه هستید ، در یادگیری سینتکس مشکلی دارید ، یا به سادگی نمی دانید از کجا شروع کنید ، موارد زیر باید به شما در درک چگونگی تبدیل شدن به یک برنامه نویس کمک کند:

  1. شما هیچ وقت نمی توانید بیش از حد بدانید ، اما باید ساده شروع کنید. برای شروع ، روی یک زبان متمرکز شوید و تا زمانی که اولین مورد را در دست ندارید ، به زبان دیگر حرکت نکنید. در غیر این صورت ممکن است دچار سردرگمی شوید.
    هرچه سریعتر کار خود را شروع کنید.
  2. به Upwork و سایر سیستم عامل های مستقل نگاه کنید و شغل هایی را پیدا کنید که متناسب با سطح مهارت شما باشد. به یاد داشته باشید ، حتی داشتن کمی دانش برنامه نویسی بدان معنی است که شما بیشتر از اکثر افراد هستید.
  3. از نگرانی در مورد چگونگی برنامه نویسی متوقف شوید و یادگیری را شروع کنید. مطمئناً شروع با آن دشوار خواهد بود ، اما چیزهایی که یاد می گیرید شروع به ایجاد حس بیشتر می کنند. این ترفند برای نیش زدن بیش از حد برای شروع کار نیست.
  4. کمک بخواهید. جامعه برنامه نویسی بسیار دوستانه است و بیشتر مردم مایل به کمک به برنامه نویسان همکار هستند. به یک میز گفتگوی آنلاین یا اتاق گفتگو بپیوندید و در صورت نیاز از آنها کمک بخواهید.
  5. به همین ترتیب ، نترسید از دیگران بخواهید کد شما را بهبود ببخشند – در حقیقت ، بسیاری از افراد به این شانس پرش می کنند ، زیرا این به آنها کمک می کند تا یاد بگیرند!

نتیجه

مهم نیست که آیا شما در جستجوی پاسخ چگونگی برنامه نویسی ماه ها هستید یا امروز که به تازگی درگیر این مقاله شده اید ، مهم نیست. برنامه نویسی یک زمینه بسیار متنوع است و چیزی را برای همه ارائه می دهد. فرقی نمی کند که شما یک دانش آموز مدارس 18 ساله یا یک تاجر 40 ساله باشید – اگر می خواهید فکر خود را به این موضوع بسپارید ، می توانید یاد بگیرید که یک برنامه نویس شوید.

این راهنمای گام به گام باید مهمترین اطلاعات مورد نیاز برای شروع برنامه نویسی را در اختیار شما قرار دهد. در این مقاله برخی از مشاغل مختلف موجود برای برنامه نویسان ، برخی از محبوب ترین زبان ها برای یادگیری مبتدیان ، و سایر اطلاعات را در اختیار شما قرار دادیم.

به یاد داشته باشید ، هر کس می تواند کدها را بیاموزد. سخت ترین قسمت شروع شده است ، بنابراین یک دوره آنلاین رایگان را انتخاب کنید. شما به عقب نگاه نخواهید کرد – به من اعتماد کنید!

منبع: علم سوار

بهترین فرصت‌های شغلی برنامه‌نویسی

شغل ها مربوط به برنامه‌نویسی، شاید دیگر اعتبار پیشین را نداشته باشند و یا این که فعال سازی چنین کارهایی به آسانی پیشین نباشد ولی هنوز هم مجال‌های پرورش متعددی درین حوزه موجود است. هر شخصی قادر است عمل در مسئله برنامه‌نویسی را آغاز نماید. در حالتی‌که کسی به شما بگوید که برای استارت این فعالیت خیلی دیر میباشد، یا این که لاف می گوید یا این که داده ها به‌روزی ندارد. پیشین از این مسائل، شغل‌های مربوط به کدنویسی و برنامه‌نویسی با هم یکسان نیستند.

مطمئناً خیلی خوب میشد در حالتی که یک گسترش‌دهنده بازی‌های ویدیویی به اندازه یک مهندس مقر داده حقوق و دستمزد می‌گرفت ولی چنین چیزی در حقیقت فیس نمی‌دهد. در‌این نوشته‌ی علمی، شایسته ترین و پرتقاضاترین موضوع‌های شغلی مربوط به برنامه‌نویسی در سال 2017 و بضاعت و توان‌های مایحتاج در هرمورد از این قضیه‌ها را معرفی خوا‌هیم کرد. از آنجایی که مبنا‌گذاری کسب و شغل های مربوط به برنامه‌نویسی در فضای کاری فعلی طاقت فرسا میباشد، عملکرد فرمایید تمرکز خویش را بر روی یکی‌از قضیه‌های معرفی گردیده در‌این نوشته ی علمی معطوف فرمائید تا احتمال موفقیتتان ارتقاء یابد.


توسعه و گسترش قابل انعطاف‌افزار


عنا وین شغل‌های برنامه‌نویسی بسیار غیر قابل فهم می باشند. «توسعه و گسترش‌دهنده قابل انعطاف‌افزار»، «مهندس قابل انعطاف‌افزار»، «برنامه‌نویس کامپیوتر» و «گسترش‌دهنده نرم افزار»، تمامی می توانند به یک شغل یکسان اشاره داشته باشند. با این حالا، بسط‌دهنده قابل انعطاف‌افزار یک کمپانی در مقایسه با توسعه و گسترش‌دهنده قابل انعطاف‌افزار یک کمپانی دیگر قادر است تفاوت بسیار متعددی داشته باشد

. از این‌رو، خودتان را با جزئیات تیتر‌ها سرگرم نکنید. معمولاً فرایند کلی شبیه در تمام این تیتر‌های شغلی، توده‌آوری خصوصیت‌های موردنیاز، پباده سازی یک چاره و پیاده‌سازی خصوصیت‌های نام برده میباشد. زمانی که در پی شغلی با تیتر گسترش‌دهنده قابل انعطاف‌افزار می گردید، بهتر میباشد آیتم‌های پایین را در حیث داشته باشید:


کمپانی‌های مالی: سیستم‌های مالی از توسعه یافته‌ترین سیستم‌های جهان محسوب میگردند. این سیستم‌ها دارنده الگوریتم‌های پیچیده، چک‌های آماری و ترازو بسیار متعددی از اطلاعاتی میباشند که می بایست هر روز آیتم پردازش قرار گیرند. سرعت بالا و تأمین امنیت را می‌اقتدار تحت عنوان بیشترین گرفتاری‌های جانور درین حوزه معرفی کرد. فشار بالایی درین گوشه و کنار کاری موجود هست که می تواند منجر فرسودگی سریع شخص شود. با این حالا، در‌صورتی‌که میپندارید که قدرتمند به فعالیت کردن در به این شکل فضایی می‌باشید، تقاضای بالایی برای برنامه‌نویسان تیزهوش در‌این حوزه موجود هست.

ارگان های دولتی: در تمامی مقاطع دولتی و برای هر چیزی، از شغل های ابتدایی گرفته تا پباده سازی و تعمیر و محافظت سیستم‌های پهناور، به برنامه‌نویسان نیاز میباشد. در حالتی که در موضوع کامپیوتر و امنیت کانال تخصص دارید، می توانید برای حالت‌های شغلی در محدوده‌های حفاظت گردیده نیز درخواست بدهید. فعالیت دولتی شاید هیجان‌انگیز نباشد ولی مزایای بسیار نیکی دارااست.

امکانات کهن: تکنولوژی مدام در درحال حاضر پیشرفت میباشد و اکثر برنامه‌نویسان، بر روی موضوعات داغ مدرن تمرکز دارا هستند. با این هم اکنون، اضافه کسب و شغل های باتجربه، از امکانات دیرین‌خیس برای فعالیت خویش به کار گیری می کنند. درین حوزه شغلی، دو مدل فعالیت موجود هست. نخستین، تعمیر و مراقبت یا این که گسترش سیستم‌های کهن و دوم، اتصال سیستم‌های دیرین به امکانات جدیدتر. به خیال و خاطر داشته باشید، هر چیزی که امروز امروزی به حساب می آید، ممکن میباشد فردا کهن به اکانت بیاید.

توسعه و گسترش نرم افزار‌های موبایل


بر پایه ی پژوهش ها انجام یافته در سال 2015، درصد بالایی از اشخاص در کشورهای توسعه یافته و در حالا توسعه و گسترش، از تلفن‌های هوشمند برای اتصال به وب به کارگیری مینمایند. این آمار برای کشورهای کانادا، بریتانیا، ایالات متحده و استرالیا به ترتیب، 67، 68، 72 و 77 درصد میباشد و برای کره جنوبی به عدد خیره‌کننده 88 درصد میرسد. با سپری شد دوران این ارقام ارتقا مییابند.

اینکه شوق به به کارگیری از نرم افزار‌های موبایل به نقطع ی عطف خویش رسیده میباشد یا این که نه، هنوز به طور کاملً معین وجود ندارد ولی مطمئناً می‌قدرت اعلام کرد که‌این نرم افزار‌ها، آینده بسیار طولانی پیش روی خویش دارا‌هستند و تقاضای فعالیت برای توسعه و گسترش‌دهندگان تلفن‌های هم پا، به بازه زمانی متعددی وجود خواهد داشت. این صنعت مسافت بخش اعظمی تا وصال به بلوغ کافی دارااست ولی مسلماً منزلت خویش را در بازار ثبت نموده است. مورد‌های ذیل، ناحیههایی می باشند که میتوانید از حضور در آنان فایده ببرید:

کسب و شغل های طفل: اولیه از همگی بایستی اشاره کنیم که پیوستن به یک کسب و فعالیت بچه یا این که اصطلاحاً «استارتاپ» (Startup) در حوزه تکنولوژی، ریسک‌های متعددی داراست. حدود نیمی از استارتاپ‌ها در پنج سال اولیه عمل خویش، ناکامی می خورند. با این حالا، درصورتی که برنا، مجرد، دارنده پشتکار و روحیه جاه‌طلبی می‌باشید، پیگیری کردن آرزوهایتان، قادر است گران بها باشد. اعتنا فرمایید که لازم وجود ندارد مطلقاً مانند اینستاگرام یا این که دیگر نرم افزار‌های دارای شهرت، موفقیت جهانی کسب فرمایید. یک پیروزی در توا‌ن میانگین هم برد به حساب می‌آید.

صنعت بازی: این حوزه نیز مانند استارتاپ‌ها، ریسک‌های بسیار متعددی دارااست. ممکن میباشد ماه‌ها یا این که سال ها وقت خویش را صرف انجام یک پروژه فرمائید البته حتی یک ورژن از بازی شما هم به فروش نرسد. در شرایط دیگر، ممکن میباشد صرفا یک سری هفته بر روی یک پروژه فرعی وقت بگذارید و سود کارتان، یک بازی پرطرفدار و لبریز هرج و مرج مانند «Angry Birds» شود. درین در میان، فعالیت کردن برای کمپانی‌های بازی‌سازی شناخته گردیده، ریسک کمتری نسبت به سایر مورد‌ها دارااست.
گسترش اینترنت


گسترش اینترنت دارنده رده خاصی در برنامه‌نویسی میباشد و قواعد جان دار در‌این حوزه منحصر به فرد می‌باشند. لهجه‌ها، معماری، گردش عمل و مفاهیم جان دار در بسط اینترنت، هم‌پوشانی مقداری با هم دارا‌هستند یا این که در بعضا از موردها هیچ هم‌پوشانی با هم ندارند (مانند بسط نرم افزار‌های تجاری یا این که گسترش بازی‌های ویدیویی). به علاوه، گسترش‌دهندگان اینترنت طولانی تر از بسط‌دهندگان هر حوزه دیگری رغبت دارا هستند که تحت عنوان یک آزادکار یا این که اصطلاحاً «فریلنسر» (Freelancer) سرگرم به عمل شوند.

درصورتی که قصد دارید این حوزه را دنبال فرمایید، بایستی بگوییم که سه جور بسط‌دهنده اینترنت وجود دارا‌هستند: بسط‌دهندگان «فرانت‌اند» (Front-End) یا این که سمت استفاده کننده، توسعه و گسترش‌دهندگان «بک‌اند» (Back-End) یا این که سمت سرور و گسترش‌دهندگان «فول‌استک» (Full- Stack) که نسبتاًً در همگی مورد‌های توسعه و گسترش کامپیوتری دارنده یک علم همگانی می‌باشند. لهجه‌ها و تکنولوژی‌هایی که می بایست حافظه بگیرید، به قضیه انتخابی شما از میان این سه مورد بستگی خواهد داشت.


توسعه و گسترش فرانت‌اند: بسط‌دهنده فرانت‌اند، پباده سازی متبوع برای یک اینترنت‌تارنما را میگیرد و آن را به به عبارتی صورت ساخت میکند. این توسعه و گسترش‌دهنده با به کارگیری از گویش‌هایی مانند جاوا اسکریپت، HTML و CSS، امکان‌هایی را به وجود میاورد که سبب ساز تعاملی و کاربردی شدن یک اینترنت‌تارنما می گردند. می‌قدرت این اینترنت‌وبسایت‌ها را از نخست ایجاد یا این که اینکه برای قاب‌ورک‌هایی مانند «وردپرس» (WordPress)، «قالب اکران» (Theme) یا این که قالب‌های توسعه یافته تشکیل داد و بعد آنها را به فروش رساند.
بسط بک‌اند: توسعه و گسترش‌دهنده بک‌اند، با منطق و داده‌های اصلی یک اینترنت‌تارنما رمز و عمل داراست. برای فهم بهتر تفاوت این دسته گسترش با دسته قبل، یک ماشین را در حیث بگیرید. گسترش‌دهنده فرانت‌اند، درها و اسکلت ماشین را می‌سازد، در حالی که یک توسعه و گسترش‌دهنده بک‌اند، به تمام اجزای جان دار در‌این اسکلت رسیدگی می نماید. گویش PHP با قاب‌ورک «لاراول» (Laravel)، پایتون با «جنگو» (Django)، جاوا اسکریپت با «نود.جی‌اس» (Node.js) و روبی با «روبی آن ریلز» (Ruby on Rails)، مثال‌هایی از گویش‌ها و قاب‌ورک‌های متداول درین حوزه می باشند.

بسط فول‌استک: توسعه و گسترش‌دهنده فول‌استک، بضاعت استفاده توسعه و گسترش بک‌اند و فرانت‌اند را دارااست. در‌این گونه بسط، فرقی ندارد که یک کارمند باشید یا این که یک فریلنسر، در هر فیس می بایست علاوه بر ساخت سایت‌تارنما، منطق و داده‌های مایحتاج برای تداوم عمل اینترنت‌وب سایت را پیاده‌سازی نمائید. عمل تحت عنوان یک بسط‌دهنده فول‌استک، عمل بسیار متعددی می‌طلبد البته تقاضای فعالیت برای این اشخاص طولانی تر از بقیه افراد میباشد و آن ها نیز معمولاً حقوق بالاتری درخواست میکنند.
گسترش مقر داده


هر قابل انعطاف‌افزاری که دارنده داده باشد، به احتمال زیاد از مقر داده برای ذخیره آن داده به کار گیری می نماید. برای به دستکم رساندن پیچیدگی، با صرفه‌سازی سعی و اطمینان از کاوش و دسترسی شل داده‌ها بوسیله برنامه‌های مستلزم داده، تولید یک پباده سازی هوشمند برای مقر داده ضروری میباشد. با اینکه مقر داده ارتباط قربت با توسعه و گسترش اینترنت داراست ولی فقط کاربرد آن در مورد اینترنت وجود ندارد. برای مثال، ارگانهای دولتی و خزانه‌ها، مقر داده‌های داخلی بسیار بزرگی دارا‌هستند. به علاوه، به جهت آلرژی بالای مقر داده‌ها برای انجام کارها، اکثر وقت ها تقاضا برای گسترش‌دهندگان منحصربه‌فرد مقر داده‌ زیاد میباشد.

در فیس عشق به کسب تخصص دراین باره، می بایست درباره‌ی دو مدل اصلی مقر داده‌ها داده ها کسب فرمائید. احاطه بر هر دو جور، ایده‌ئال میباشد البته با اعتنا به حوزه فعالیتتان، خیلی ضروری وجود ندارد.

SQL: دسته سنتی «مقر داده ارتباط‌ای» (Relational Database) به حساب می‌آید که برای یک سری ده سال در برنامه‌نویسی کامپیوتر مصرف شده میباشد. در حالیکه SQL یک گویش میباشد، یک سری سیستم مدیر مقر داده ارتباط‌ای برای آن موجود هست که از دوستداشتنی‌ترین آنان می‌قدرت «MySQL PostgreSQL» ،«Microsoft SQL Server» و «SQLite» را اسم موفقیت.
NoSQL: یک «مقر داده غیر ارتباط‌ای» (Non-Relational Database) میباشد که انعطاف‌پذیری، مقیاس‌پذیری و سرعت توسعه و گسترش اضافه ولی در قبال، ساختار داخلی و یکپارچگی کمتری را ارائه می دهد. درین مقر داده، طریق جامع SQL برای پرس و جو یا این که اصطلاحا اجرای «کوئری» (Query) مقر داده‌ها نیست. فعلا، استعمال از NoSQL برای بسط اینترنت و گوشی به امداد «Redis» ،«MongoDB» و «Cassandra» در حالا اشاعه میباشد ولی در کل، هنوز هم SQL محبوبیت و تقاضای بیشتری دارااست.


صحبت انتها


بایستی اعتنا داشته باشید که تعیین یک مسیر شغلی در راستای مهارت‌های برنامه‌نویسی‌تان، فقط نیمی از معضل یافتن شغل خواهد بود. شما میتوانید با تایپ کردن یک رزومه خوب و ارتقاء مجال‌های شغلی، با ادامه این معضل مواجه گردید. به علاوه، فراموش نکنید که علم برنامه‌نویسی، صرفا مهارت مایحتاج برای شما وجود ندارد. تمام پرسنل حوزه تکنولوژی می بایست با «مهارت‌های قابل انعطاف» از قبیل برقراری رابطه با سایر افراد، روحیه فعالیت تیمی، توان ارائه، مثبت‌اندیشی، خلاقیت و غیره شناخت کافی داشته باشند. شاید بعد از مطالعه مطالب بالا، تشخیص دهید که برنامه‌نویسی برای شما مطلوب وجود ندارد. در‌این‌صورت، هیچ مشکلی نخواهد بود؛ چراکه اشخاص بخصوصی از فعالیت کردن تحت عنوان یک برنامه‌نویس لذت میبرند و در‌این فعالیت پیروز میگردند. خوشبختانه، مجال‌های شغلی فراوانی در مورد‌های دیگر تکنولوژی وجود دارا‌هستند که شما می توانید در پی یکی آنان بروید.

حامد جلیلیانی نفر سوم مسابقه برنامه نویسی گوگل شد

هرساله گوگل با همکاری Udacity مسابقه‌ای برگزار می‌کند تا فرصتی به علاقه‌مندان به برنامه‌نویسی اندروید داده شود که مهارت‌های خود را بسنجند، البته مسابقه که بدون جایزه معنایی ندارد، دارد؟ جایزه‌ی این مسابقه به 100 نفر اول تعلق می‌گیرد تا بتوانند برای گذراندن دوره‌ی پیشرفته‌ی توسعه‌ی اندروید، بورسیه شوند، بورسیه‌ای که در حال حاضر آقای حامد جلیلیانی با کسب مقام سوم توانسته آن را تصاحب کند.

در گفتگوی کوتاهی که با آقای حامد جلیلیانی داشتم فرصتی شد تاکمی با ایشان آشنا شوم و از زبان هم‌وطنانمان بابت موفقیتی که کسب کرده‌اند به ایشان تبریک بگویم. ابتدا باید ذکر کنم که حامد عزیز بسیار فرد خوش‌اخلاقی هستند و به پرسش‌های بنده با صبوری پاسخ دادند.

حامد جلیلیانی

حامد جلیلیانی

حامد جلیلیانی ، فردی تحصیل‌کرده و دارای چندین مدرک بین‌المللی در حیطه کامپیوتر و فناوری اطلاعات از دانشگاه‌هایی مانند استنفورد انگلستان، Devry و کلرادو آمریکا است و علاقه‌ی بی‌حدی به حوزه‌ی تکنولوژی دارد. وی در مورد مسابقه گفت که این مسابقه به‌صورت سالانه برگزار می‌شود و حامد باوجوداینکه علاقه‌ی زیادی به شرکت در مسابقه داشته، اما نتوانسته در دوره‌های پیشین شرکت کند و پس‌ازاینکه مسابقه‌ی جدید توسط گوگل اعلام می‌شود حامد سریعاً اقدام به شرکت در این مسابقه‌ می‌کند.

وقتی در مورد شرایط شرکت در مسابقه از حامد جلیلیانی پرسیدم گفت:

ابتدا باید بدانید که شرکت در مسابقه برای عموم آزاد است و به همین دلیل هزاران نفر از سراسر دنیا شرکت می‌کنند. مسابقه به‌صورت شبانه‌روزی بود و برای شرکت در آن مبلغی معادل 2 میلیون تومان هزینه کردم؛ البته برای انجام این کار مجبور شدم مستر کارت تهیه کنم چون نمی‌توانستم با ریال مبلغ را پرداخت کنم. در درجه بعدی نیاز به تسلط زبان انگلیسی، چیزی بود که در طول مسابقه حس کردم؛ زیرا تمام مسابقه به زبان انگلیسی بوده و برای مکاتبه با داوران نیازمند به نوشتن سوالات و جواب‌های خود به انگلیسی داشتم.

البته حامد جلیلیانی از این لحاظ مشکلی نداشت زیرا توانسته مدرک IELTS را در یکی از موسسات انگلستان دریافت کند و به‌راحتی بتواند پاسخ سوالات را داده و پرسش‌های خود را مطرح کند. وی خاطرنشان شد که این مسابقه برنامه‌نویسی موبایل مختص سیستم‌عامل Android بوده و با زبان Java برگزار شده است.

نابغه‌ی جوان ما که در کوهدشت لرستان بزرگ شده گفت که مسابقه یک هفته به طول انجامیده و حامد روزهایی را پشت سر گذاشته که تنها توانسته 2 ساعت بخوابد؛ اما این بی‌خوابی‌ها نتیجه داشته و در آخر به مقام سومی رسیده است.

حامد جلیلیانی

جالب است بدانید گوگل در ابتدا قصد داشته تنها 50 نفر را بورسیه کند که به دلیل درخواست‌ها و تعداد زیاد شرکت‌کنندگان به 100 نفر افزایش یافته و به سه نفر اول نیز اعلام شده که هزینه‌ی ثبت‌نام در این مسابقه به آنها هدیه داده خواهد شد.

گپی خودمانی با حامد جلیلیانی

در میان صحبت‌هایم از حامد جلیلیانی پرسیدم که چگونه به دنیای برنامه‌نویسی راه پیدا کرد:

خب رشته کامپیوتر را در هنرستان خواندم و به برنامه‌نویسی و از همان اول ورود به این رشته به خلق برنامه‌های جدید علاقه‌مند شدم؛ بنابراین شروع کردم به برنامه‌نویسی. بعد از مدتی علاقه‌مند شدم به کارهای امنیتی و نوشتن ویروس و آنتی‌ویروس‌ها و توانستم ویروس‌هایی بنویسم که معتبرترین آنتی‌ویروس‌ها را از کار بیندازد که فیلم‌های بعضی‌هایشان در کانال آپاراتم هست و در ادامه، در اواخر فارغ‌التحصیلی، در دانشگاه تهران در حیطه برنامه‌نویسی مشغول به کار شدم.

وقتی از حامد در مورد سوابقش پرسیدم به بنده گفت که سه سال پیش توانسته ویروسی بنویسد که به‌راحتی آنتی‌ویروس‌هایی مانند نود 32 و پاندا را از کار بیندازد که ویدیوی آن را برای شما قرار داده‌ایم تا تماشا کنید:

شایان‌ذکر است که حامد جلیلیانی مدیر فناوری اطلاعات پروژه بین‌المللی برای سازمان ملل متحد و مدیر IT و برنامه‌نویس در چندین پروژه ملی و همکاری در پروژه‌های بین‌المللی دیگر را در سوابق خود ثبت کرده است.

در آخر از حامد جلیلیانی عزیز پرسیدم که آیا سخنی با جوانان دارید که وی پاسخ داد:

بله اینکه حرف هیچ‌کس رو گوش نکنند و بزرگ فکر کنند. خودتان رو باور کنید. همه آدم‌ها می‌توانند کارهای بزرگ انجام بدهند. فقط کافیست بزرگ فکر کنید. من کلمه‌ای به اسم نمی‌توانم را نمی‌شناسم!

زیرا اگر کانال آپاراتم را ببینید شوخی شوخی و سر لج کردن با دوستانم که می‌گفتند هیچ‌کسی نمی‌تواند آنتی‌ویروس‌ها را از کار بیندازد! شروع کردم به ویروس نوشتن و از کار انداختن آنتی‌ویروس‌های بزرگ دنیا.

در آخر از سایت خوب گجت نیوز متشکرم به خاطر لطفی که به بنده داشتند.

ما هم از طرف تیم گجت نیوز از حامد عزیز تشکر می‌کنیم بابت زمانی ‌که در اختیار ما قرار دادند و آرزوی موفقیت برای تک تک جوانان ایرانی داریم.

8 مورد از مهارت های برنامه نویسی که تمامی توسعه‌دهندگان وب باید بدانند ۰

وب، به عنوان مهمترین و پراستفاده‌ترین کاربرد اینترنت شناخته شده و به بستری مناسب برای درآمدزایی تبدیل شده است. درآمد مناسب، کار پروژه‌ای، به چالش کشیدن خلاقیت‌ کاربر، نبود بن‌بست در مسیر پیشرفت و امکان کار گروهی و یا فردی را باید مهمترین مزایای فعالیت در وب دانست. اگرچه روز به روز تکنولوژی‌های جدیدی برای توسعه وب معرفی می‌شوند، اما هرگز نمی‌توان از مهارت های برنامه نویسی پایه چشم‌پوشی کرد. مخصوصا اگر یک فرد، در دنیای وب تازه‌کار باشد، بدون فراگیری این مهارت های برنامه نویسی وب، موفقیت چندانی نخواهد داشت.

اگر دوست دارید تا یک برنامه نویس شده و به جمع توسعه‌دهندگان وب بپیوندید، لیست زیر را به خوبی مرور کنید. این موارد، مهمترین مهارت های برنامه نویسی وب بوده و فراگیری آن‌ها در اولویت هر چیز دیگری قرار دارد.

 

(HyperText Markup Language Version 5 (HTML5

یک توسعه‌دهنده، از زبان اچ تی ام ال برای خلق صفحات وب استفاده می‌کند. اگرچه بسیاری از افراد HTML (زبان نشانه‌گذاری ابر متن) را یک زبان برنامه نویسی نمی‌دانند، اما فراگیری تمامی کدهای دستوری و تگ‌های آن بسیار مهم است.

مهارت های برنامه نویسی

استفاده از تمامی مهارت های برنامه نویسی وب مستلزم یادگیری HTML است

در پنجمین نسخه HTML، شاهد افزوده شدن امکانات فوق‌العاده زیاد و کاربردی هستیم که نیاز به استفاده از زبان برنامه نویسی جاوااسکریپ را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. از آنجایی که تمامی دستورات دیگر زبان‌های برنامه نویسی و حتی جدیدترین تکنولوژی‌های وب بین تگ‌های HTML نوشته می‌شوند، آن را باید یکی از مهمترین مهارت های برنامه نویسی وب دانست که اولویت فراگیری آن از بقیه موارد بیشتر است.

(Cascading Style Sheets Level 3 (CSS3

بعد از نوشتن یک صفحه وب با استفاده از HTML، نوبت به استفاده از سی اس اس می‌رسد. توسعه‌دهندگان وب از CSS برای اعمال ویژگی‌های بصری و بهبود ظاهر صفحات استفاده می‌کنند. یک صفحه نوشته شده با استفاده از HTML و بدون کدهای CSS، همچون ساختمانی است که به جز آجر و یا آهن به کار رفته در آن، هیچ چیز دیگری (اعم از پنجره، نما و دیگر موارد) دیده نمی‌شود، هر چند پی‌ریزی خوب و قوی داشته باشد. تصویر زیر کاربرد CSS را به خوبی نشان می‌دهد.

مهارت های برنامه نویسی

یک صفحه HTML بدون CSS – یک صفحه HTML با CSS

جدیدترین نسخه CSS با عنوان CSS3 شناخته شده و به خاطر افزوده شدن قابلیت‌های فراوان ساخت انیمیشن و اجسام متحرک در آن، نیاز به استفاده از جاوااسکریپ به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.

مهارت های برنامه نویسیبه عنوان یکی دیگر از ویژگی‌های CSS3 باید به Flexbox اشاره کرد که یک مدل طرح‌بندی محتوا محسوب می‌شود. هدف Flexbox چیدمان و ترازبندی آسان آیتم‌های درون یک ظرف با اندازه‌های نامشخص است. به عبارت دیگر، Flexbox برای طرح‌بندی پویا و انعطاف‌پذیر آیتم‌ها خلق شده است.

(JavaScript (JS

بر خلاف HTML  و CSS، جاوااسکریپت کاملا یک زبان برنامه نویسی است که تعامل با صفحات وب را ممکن می‌کند. HTML در واقع مشخص می‌کند که یک صفحه وب چه چیزهایی را در بر داشته باشد و مکان هر قسمت را مشخص می‌کند و CSS به این فضاهای تخصیص داده شده، شکل و شمایل زیبا می‌بخشد، اما این JavaScript است که به هر صفحه می‌گوید چگونه رفتار کند. بدون استفاده از JavaScript، صفحات وب ایستا و بدون تغییر باقی خواهند ماند.

مهارت های برنامه نویسییک صفحه وب بدون کد خط‌های JavaScript، تنها می‌تواند محتوا و فایل‌های چند رسانه‌ای را نمایش دهد و امکات “تعامل آن با کاربر” وجود ندارد. کاربر تنها می‌تواند محتوای صفحه را تماشا کند. JavaScript را باید آخرین مورد در بین مهارت های برنامه نویسی برای ایجاد فرانت اند (Front-End) دانست. گفتنی است Front-End به بخشی گفته می‌شود که کاربر آن را مشاهده کرده و با آن تعامل دارد. مابقی بخش‌ها به بک اند (Back-End) تعلق داشته و قسمت‌هایی هستند که دور از چشم کاربر، اعمال مختلف را پیش می‌برند.

(Asynchronous JavaScript and XML (Ajax

ای‌جکس را نمی‌توان همچون JavaScript، یک تکنولوژی جداگانه برای خلق اپلیکیشن‌های تحت وب برای افزایش تعامل با کاربر دانست. در واقع Ajax دسته‌ای از استانداردها و فناوری‌های وب برای ایجاد اپلیکیشن‌های تحت وب است. Ajax دیتا را در پس‌زمینه به صورت ناهمگام دانلود کرده و به صفحه وب اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به طی‌کردن چرخه دریافت دستور از کاربر، پردازش و سپس تحویل آن، خود را آپدیت کند. جیمیل، گوگل مپس و گوکل داکس را باید نمونه‌هایی دانست که استفاده فراوانی از این تکنیک می‌کنند.

PHP Hypertext Processor

پی اچ پی همانند JavaScript یک زبان برنامه نویسی است، با این تفاوت که برای ایجاد Back-End کاربرد داشته و توسعه‌دهندگان وب از آن برای ایجاد صفحات پویا بر روی یک سرور استفاده می‌کنند. سرور یک برنامه مشخص را اجرا کرده و نتیجه را به مرورگر ارسال می‌کند. به عبارت دیگر، وقتی شما با یک وب سایت تعامل دارید، ارتباط شما با JavaScript است. JavaScript اطلاعات گرفته شده از کاربر را به سرور ارسال می‌کند تا در آنجا یک برنامه نوشته شده به وسیله PHP، آن‌ها را آنالیز کرده و سپس بازگرداند.

مهارت های برنامه نویسیدر نظر داشته باشید PHP تنها یکی از زبان‌های برنامه نویسی سمت سرور است و زبان‌های دیگری نیز همچون جاوا، روبی، ای اس پی، پایتون و پرل برای این کار وجود دارند. دلیل اهمیت PHP و قرارگیری آن در زمره مهمترین مهارت های برنامه نویسی وب، استفاده از آن در سیستم مدیریت محتوای وردپرس است. امروز ده‌ها میلیون وب سایت در دنیای وب وجود دارند که بیش از یک سوم آن‌ها توسط وردپرس ایجاد شده‌اند. PHP را همچنین باید پایه و اساس سیستم مدیریت محتوای جوملا و دروپال و همچنین بزرگترین شبکه اجتماعی دنیا یعنی فیس بوک دانست.

(Structured Query Language (SQL

اس کیو ال در واقع نام یک خانواده از زبان‌ها است که همگی با پایگاه داده در ارتباط هستند. اساس یک وب سایت، اطلاعات آن است و تمامی این اطلاعات در دیتابیس یا همان پایگاه داده ذخیره می‌شوند. MySQL را باید یکی از نسخه‌های مهم و پرکاربرد از این خانواده دانست، چرا که متن باز بوده و در شرایط متوسط بسیار خوب عمل می‌کند.

مهارت های برنامه نویسی

 

(Version Control Systems (VCS

ورژن کنترل مجموعه‌ای از شیوه‌ها برای سازمان‌دهی تغییرات است و به کاربر اجازه می‌دهد تا تغییرات فایل‌ها را پیگیری کند. Version Control یک مشکل اساسی را حل کرده است. با استفاده از آن می‌توان متوجه شد کدام تغییر در مجموعه، سبب موفقیت و یا شکست کل ساختار شده است. همانطور که می‌دانید، برخی اوقات تنها به خاطر یک خط کد اشتباه، کل مجموعه زیر سوال رفته و دیگر اجرا نمی‌شود، اما با استفاده از Version Control، توسعه‌دهندگان قادرند تا با داشتن دیاگرام کد و دنبال کردن انشعاب تغییرات، مشکل را پیدا کنند.

Git را باید پرکاربردترین نرم افزار برای Version Control دانست. وب سایت GitHub یکی از محبوب‌ترین مکان‌ها در اینترنت برای توسعه‌دهندگان است که در آنجا به مقایسه و بحث پیرامون کدهای خود می‌پردازند. بهتر است تا با مفهوم این ابزار آشنا شده و به جمع یکی از بزرگترین محافلی که توسعه‌دهندگان در آنجا ایده‌های خود را تبادل می‌کنند، بپیوندید.

Agile Methodology

روش Agile را نمی‌توان یک تکنولوژی مستقل دانست، پس بهتر است تا آن را یک تکنیک توسعه عنوان کنیم. این متد در تضاد با توسعه پی‌درپی قرار دارد، روشی که پیش از این، استاندارد توسعه بود. این متد توسعه سنتی، از آغاز فاز فراحی اجرا شده و در تمامی مراحل توسعه حضور دارد. روش Agile کار خود را حتی تا مرحله آزمایش، عرضه و مراقب ادامه می‌دهد و در تمامی مراحل توسعه و حتی در مرحله مراقبت نیز حضور دارد. با استفاده از روش Agile، مشکل ساکن‌بودن و عدم انعطاف‌پذیری مراحل ذکر شده در بالا حل می‌شود.

مهارت های برنامه نویسی در مقایسه با روش توسعه پی‌درپی، در روش Agile بیشتر شاهد تکرار و تکامل هستیم. به عبارت دیگر، در توسعه پی‌درپی برخی مسیرها به انتها می‌رسند، اما در روش Agile به عنوان یکی از مهمترین مهارت های برنامه نویسی وب، مراحل دوره‌ای و تکاملی بیشتری دیده می‌شوند. پرکاربردترین متد Agile را باید فریم ورک SCRUM دانست. اگر کاربری به یادگیری مهارت های برنامه نویسی وب پیشرفته و مدرن اصرار دارد، باید حداقل در حد مقدماتی، با این سبک از توسعه آشنایی داشته باشد.

معرفی زبان های برنامه نویسی اندروید

اندروید با داشتن نزدیک به 2 میلیارد کاربر، محبوب‌ترین و پراستفاده‌ترین سیستم عامل موبایل است. اما اپلیکیشن ها و نرم افزارهای اندرویدی با چه زبانی نوشته می‌شوند؟ در این مطلب با زبان های برنامه نویسی اندروید آشنا خواهیم شد.

تصمیم‌گیری برای توسعه یک برنامه اندرویدی، آسان‌ترین قدم در این فرآیند است! برنامه‌ نویسی کار دشواری بوده و یکی از مشکلات توسعه نرم افزار برای افراد ناآشنا این است که نمی‌دانند باید از کجا شروع کنند. به عنوان نمونه پیش از آغاز باید به چند سوال شامل موارد زیر پاسخ داد:

  • کدام زبان برنامه نویسی را باید یاد بگیرم؟
  • زبان برنامه نویسی انتخاب شده را چگونه یاد بگیرم؟
  • بعد از یادگیری مقدمات برنامه نویسی در آن زبان، کجا کدهای خود نوشته و اجرا کنم؟

زبان های برنامه نویسی اندروید

در این مطلب بیشتر تلاش می‌کنیم به نخستین سوال پاسخ بدهیم. انتخاب یک زبان کاملا به هدفی که در نظر دارید بستگی دارد. بعد از انتخاب خواهید توانست با یک جستجوی ساده، IDE مناسب برای آن را بیابید (پاسخ سوال سوم).

اختلاف بین زبان های برنامه نویسی اندروید در برخی موارد جزیی بوده و در برخی موارد بسیار زیاد می‌شود. انتخاب یکی از آ‌ن‌ها به منظور شروع کار، نیازمند آشنایی با توانایی‌ها و نقاط ضعف هر کدام است. در ادامه با زبان های برنامه نویسی اندروید آشنا خواهیم شد. با انتخاب هر یک خواهید توانست یک اپلیکیشن اندرویدی ایجاد کنید.

گلکسی سامسونگ

  • جاوا: جاوا، زبان برنامه نویسی رسمی اندروید بوده و توسط محیط توسعه اندروید استودیو پشتیبانی می‌شود. جاوا یکی از دشوارترین زبان‌های برنامه‌نویسی به منظور یادگیری است.
  • کاتلین: اگرچه کاتلین بعد از جاوا دومین زمان برنامه نویسی رسمی اندروید به شمار می‌آید، اما برخلاف آن قدیمی نبوده و به تازگی معرفی شده است. کاتلین از بسیاری جهات مشابه جاوا است، اما یادگیری و استفاده از آن کمی راحت‌تر به نظر می‌رسد.
  • ++C / C: اندروید استودیو با استفاده از Android NDK، از زبان قدیمی و محبوب سی پلاس پلاس نیز پشتیبانی می‌کند. با استفاده از آن ایجاد برنامه‌های کاربردی همچون بازی‌های اندرویدی امکان‌پذیر خواهد شد. نباید پیچیدگی یادگیری این زبان را فراموش کرد.
  • #C: این زبان در مقایسه با ++C و C راحت‌تر بوده و توسط محیط‌های توسعه بسیار قدرتمندی همچون زامارین و یونیتی پشتیبانی می‌شود. این ابزارها برای توسعه چند پلتفرمی و همچنین بازی‌های موبایل فوق‌العاده هستند.
  • بیسیک: نخستین زمان ظهور بیسیک به 53 سال قبل برمی‌گردد، اما همچنان قدرتمند بوده و می‌توان آن را جزو زبان های برنامه نویسی اندروید به شمار آورد!
  • Corona: این مورد نیز برای توسعه ابزارهای چند پلتفرمی مناسب است. استفاده از کتابخانه‌های محلی و آسان‌سازی فرآیند تولید اپلیکیشن از مزایای کرونا است.
  • فون گپ (اچ تی ام ال، سی اس اس، جاوااسکریپت): اگر یک طراح وب بوده و به این واسطه با HTML و CSS و احتمالا جاوااسکریپت آشنا هستید، می‌توانید به لطف فون گپ، بدون نیاز به یادگیری سایر زبان های برنامه نویسی اندروید ، اپلیکیشن خود را ایجاد کنید.

آشنایی بیشتر با زبان های برنامه نویسی اندروید

در بالا، زبان های برنامه نویسی اندروید را معرفی کردیم. اکنون کارایی هر یک برای ایجاد نرم افزارهای این سیستم عامل را تشریح خواهیم کرد. یکی از این موارد را انتخاب کرده و سپس کار را آغاز کنید.

جاوا

در زمان مطرح شدن برنامه نویسی اندروید، محبوب‌ترین و نخستین پیشنهاد جاوا است. در بین زبان های برنامه نویسی اندروید ، جاوا رسمی‌ترین مورد بوده و به همین دلیل بیشترین پشتیبانی را از سمت گوگل دریافت می‌کند. بیشترین نرم افزارهای موجود در گوگل پلی استور با استفاده از جاوا توسعه پیدا کرده‌اند.

زبان برنامه نویسی جاوا

سرراست‌ترین کار برای ایجاد یک برنامه مناسب محبوب‌ترین سیستم عامل موبایل دنیا، دریافت و نصب اندروید استودیو است. این محیط توسعه (IDE) رسمی اندروید بوده و چند سال پیش به صورت رسمی توسط گوگل برای آسودگی کار برنامه‌نویسان معرفی شد. این IDE همه چیز را برای یک توسعه‌دهنده اندروید به صورت یکجا فراهم می‌کند. آموزش‌های زیادی درباره چگونگی استفاده از اندروید استودیو وجود داشته و کتابخانه‌های فراوانی برای به کار بردن درون آن یافت می‌شود.

جاوا در سال 1995 معرفی شد. اگرچه با استفاده از آن می‌توان هر نوع نرم افزاری برای پلتفرم‌ها و سیستم عامل‌های مختلف نوشت، اما اصلی‌ترین کاربرد جاوا، توسعه اپلیکیشن‌های تحت وب است. دلیل امکان استفاده از برنامه‌های جاوا در پلتفرم‌های مختلف، ماشین مجازی آن است که به راحتی بر روی هر سیستم عامل نصب می‌شود. دستگاه‌های اندرویدی نیز دارای این ماشین بوده و کدهای جاوا را تحلیل می‌کنند.

مشکل اینجاست که جاوا جزو سخت‌ترین زبان‌های برنامه‌ نویسی بوده و برای افرادی که با کدزنی آشنایی ندارند، نخستین تجربه را تبدیل به بدترین تجربه خواهد کرد! اندروید به نوبه خود به خاطر در بر داشتن مفاهیم شی‌گرایی بسیار پیچیده است و پیچیدگی جاوا نیز به این موضوع دامن خواهد زد.

زبان برنامه نویسی جاوا

فراموش نکنید هیچ زبان برنامه نویسی بد نبوده و همانند زبان‌های گفتگوی رایج انسان‌ها، با استفاده از هر کدام می‌توان به هدف خود رسید. قدرت جاوا بیشتر از همین ساده نبودن آن ریشه می‌گیرد. بر اساس جدول محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی دنیا، جاوا اکنون با فاصله زیاد از پایتون (دومین زبان محبوب)، در صدر قرار دارد.

بعد از انتخاب جاوا از بین زبان های برنامه نویسی اندروید ، مطمئنا IDE مورد استفاده، اندروید استودیو خواهد بود. در این محیط توسعه به لطف وجود حالت بصری، می‌توان برخی کارها را به صورت درگ اند دراپ و چند کلیک ساده انجام داد و مشاهده کرد کدهای مربوط به آن‌ها، به صورت خودکار نوشته شده‌اند.

کاتلین

کاتلین در سال 2011 ظاهر شد، اما به تازگی به فهرست زبان های برنامه نویسی اندروید اضاف شده و حتی توانسته مقام دومین زبان برنامه نویسی رسمی این پلتفرم را نیز به دست بیاورد. به عقیده برخی، کاتلین پتانسیل بسیار زیادی برای پیشرفت دارد.

زبان برنامه نویسی کاتلین

همانند جاوا، کاتلین نیز بر روی ماشین مجازی جاوا اجرا می‌شود. این زبان با جاوا سازگار بوده و سبب کاهش بازدهی نرم افزار و یا افزایش حجم فایل نهایی نخواهد شد. اصلی‌ترین تفاوت آن، نیاز به کدنویسی کمتر است که کار را برای یادگیری و در ادامه کدزنی راحت‌تر می‌کند. به عنوان نمونه دیگر نیازی به استفاده مداوم از سمی‌کالن (;) در پایان هر خط نبوده و دیگر ارورهایی نظیر “Null Point Exceptions” مشاهده نخواهد شد. در نتیجه برای افراد ناآشنا به کدنویسی، به مراتب انتخاب بهتری است.

امکان استفاده از اندروید استودیو حین کدزنی با کاتلین یکی دیگر از مزایای این انتخاب به شمار می‌آید. به خاطر تازگی این زبان، هنوز جامعه قدرتمندی برای آن وجود ندارد، به همین دلیل در زمان برخورد با مشکل، احتمالا پاسخی دریافت نخواهید کرد. این در حالی است که جامعه برنامه‌ نویسان جاوا مملو از توسعه‌دهندگان باتجربه است.

++C / C

در اندروید استودیو به لطف امکان استفاده از Android NDK، از زبان‌های سی و سی پلاس پلاس نیز پشتیبانی می‌شود. یعنی می‌توان برنامه‌هایی نوشت که بر روی ماشین مجازی جاوا اجرا نشده و در عوض، به صورت مستقیم توسط خود دستگاه تفسیر می‌شوند. به این ترتیب می‌توان کنترل بیشتری بر روی برخی قسمت‌ها همچون حافظه داشت. برای اپلیکیشن‌های سنگین همچون بازی‌های 3 بعدی، می‌توان به این وسیله بیشترین بازدهی را از هر دستگاه اندرویدی دریافت کرد.

سی و سی پلاس پلاس به عنوان ورژن دارای ویژگی‌های شی‌گرایی آن، مملو از کتابخانه‌های آماده هستند و همین موضوع آن‌ها را برای برخی توسعه‌دهندگان تبدیل به بهترین زبان های برنامه نویسی اندروید می‌کند.

++C در اندروید استودیو

انعطاف‌پذیری پایین در مقایسه با جاوا و وجود باگ‌های بیشتر، مشکلاتی هستند که حین برنامه‌ نویسی اندروید با استفاده از سی پلاس پلاس در برابرتان قرار خواهند گرفت.

#C

سی شارپ، نسخه‌ای تر و تمیز و کاربردی از سی پلاس پلاس بوده و توسط مایکروسافت توسعه پیدا کرده است. هدف مایکروسافت از ارائه آن، در دسترس بودن قدرت بالای ++C و ترکیب آن با سادگی استفاده از ویژوآل بیسیک بود. می‌توان آن را به نوعی نسخه ساده شده جاوا دانست.

زبان برنامه نویسی #C

یکی از مزایای سی شارپ همچون جاوا، وجود ویژگی زباله‌روبی خودکار است، به این معنی که نیاز نیست به صورت دستی خانه‌های حافظه بدون استفاده را حذف کنید تا از مصرف بیهوده حافظه اصلی جلوگیری شود.

در مقایسه با جاوا، سی شارپ مدرن‌تر بوده و سینتکس مرتب‌تری دارد. برنامه‌نویسانی که به جای دنیای متن باز، بیشتر در پلتفرم‌ها و زبان‌های مایکروسافت فعالیت کرده‌اند، بدون شک از بین زبان های برنامه نویسی اندروید سی شارپ را انتخاب خواهند کرد.

ترکیب استفاده از سی شارپ و یونیتی، قدرت زیادی به توسعه‌دهنده خواهد بخشید. Unity، یک موتور بازی بوده و مواردی همچون محاسبات فیزیکی و رندر گرافیک‌های سه بعدی را انجام می‌دهد. در واقع با یک IDE شبیه به اندروید استودیو رو به رو هستیم. این ابزار رایگان، توسعه بازی‌های اندرویدی دارای گرافیک بالا را راحت می‌کند.

تنها با نوشتن چند خط کد طی یک ساعت می‌توانید یک بازی ساده ایجاد کنید! بیشتر استودیوهای بازی‌سازی که محصولاتشان را در گوگل پلی استور قرار می‌دهند، از این ترفند برای توسعه استفاده می‌کنند.

زبان برنامه نویسی #C

اگر دوست دارید به یک توسعه‌دهنده اندرویدی، که قادر به ساخت بازی و اپلیکیشن به صورت همزمان است تبدیل شوید، بهتر است یونیتی را فراموش کنید، چرا که محدودیت‌های بسیار زیادی به منظور توسعه اپلیکیشن‌های کاربردی (غیر از بازی) دارد.

بیسیک

بیسیک برخلاف نام آن چندان ساده نبوده و این اسم نام‌گذاری مخفف عبارت «دستورالعمل کلی نمادین همه منظوره برای مبتدی‌ها» (BASIC -> Beginners All-Purpose Symbolic Instruction Code) است.

بیسیک

متاسفانه امکان استفاده از آن در محبوب‌ترین محیط‌های توسعه نرم افزارهای اندروید یعنی اندروید استودیو، یونیتی و یا زامارین وجود ندارد. با این حال به لطف B4A (مخفف بیسیک برای اندروید) می‌توان از بابت وجود یک محیط توسعه اختصاصی در زمان استفاده از این زبان مطمئن بود.

مطمئنا در دوره‌ای که اپلیکیشن‌های اندرویدی روز به روز پیچیده‌تر و حرفه‌ای‌تر می‌شوند، کمتر کاربری به یکباره از بین زبان های برنامه نویسی اندروید به سراغ بیسیک خواهد رفت، اما در اختیار داشتن گزینه‌های بیشتر همواره یک امتیاز محسوب می‌شود. یکی از اصلی‌ترین سد راه‌های استفاده از بیسیک در مقایسه با تمامی زبان های برنامه نویسی اندروید و محیط‌های توسعه معرفی شده در این مطلب، رایگان نبودن آن است!

Corona

این زبان از جمله مواردی است که در عین ارائه قدرت بالا و کنترل‌های کافی برای ساخت ابزارهای اندرویدی دلخواه، ساده و قابل فهم است. حین استفاده از آن در LUA کدزنی خواهید کرد که در مقایسه با جاوا ساده‌تر است. وجود کیت توسعه نرم افزار (SDK) کرونا نیز به سادگی آن می‌افزاید.

کرونا از تمامی کتابخانه‌های محلی پشتیبانی کرده و امکان ارائه ابزار برای پلتفرم‌های مختلف را فراهم می‌کند. اگرچه بیشتر به منظور توسعه بازی از کرونا استفاده می‌کنند، اما کاربردهای بسیار بیشتری برای آن تعریف شده است. می‌توان بدون نیاز به کامپایل کردن کدها، نتیجه کار را بر روی یک شبیه‌ساز مشاهده کرد. نیازی به استفاده از یک IDE خاص نبوده و کدنویسی در نوت پد نیز کفایت می‌کند.

زبان برنامه نویسی Corona

کرونا هم برای تازه واردها و هم برای افراد حرفه‌ای گزینه مناسبی محسوب می‌شود، اما محدودیت‌های آن سبب خواهد شد در زمان توسعه برنامه‌های پیشرفته‌تر، با مشکلاتی مواجه شوید.

فون گپ (HTML و CSS)

یکی دیگر از ساده‌ترین موارد در بین زبان های برنامه نویسی اندروید ، بهره بردن از فون گپ است که توسعه اپلیکیشن با استفاده از اچ تی ام ال و سی اس اس را امکان‌پذیر می‌کند. برای افرادی که دستی در طراحی سایت دارند، هیچ راهکاری بهتر از این یافت نخواهد شد!

فون گپ از Apache Cordova قدرت گرفته و به واسطه آن، به همان شیوه‌ای که با استفاده از HTML و همچنین CSS و جاوااسکریپت اقدام به طراحی صفحات وب می‌کنید، ایجاد اپلیکیشن‌های موبایلی نیز امکان‌پذیر می‌شود. نتیجه کدهای نوشته را در یک حالت WebView مشاهده خواهید کرد.

فون گپ

فون گپ در اینجا همانند یک پل عمل کرده و به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد به چند مورد از ویژگی‌های ساده دستگاه همچون شتاب‌سنج و یا دوربین دسترسی پیدا کنند.

همانطور که احتمالا می‌دانید، اچ تی ام ال و سی اس اس برای ساخت صفحات وب کاربرد داشته و به هیج عنوان زبان برنامه نویسی محسوب نمی‌شوند، به همین دلیل برای ایجاد یک اپلیکیشن کاربردی حین بهره بردن از فون گپ، باید دست به دامن جاوااسکریپت (کاملا متفاوت از جاوا) شوید. به لطف فون گپ، برنامه نویسی اندروید با استفاده از اچ تی ام ال و سی اس اس امکان‌پذیر می‌شود، اما هیچگاه نخواهید توانست یک نرم افزار حرفه‌ای تولید کنید.