تمام سرمایه گذارانی که وارد بازار بورس میشوند، لازم است با برخی اصطلاحات این بازار آشنا شوند. سامانه کدال یکی از اصطلاحاتی است که لازم است سرمایه گذاران در مورد آن اطلاعات زیادی داشته باشند. افرادی که دوره های آموزش بورس را سپری می کنند، می دانند که جامع ترین و کامل ترین سامانه اطلاع رسانی ناشران، سایت کدال است.
این سایت در اصل مخففی از لغات Comprehensive Database Of All Listed Companies می باشد، که در سال ۱۳۸۶ به عنوان سامانه اینترنتی انجام معاملات بورس راه اندازی شد. در این سامانه تمامی شرکت ها ملزم شدند تا کل گزارشات خود را منتشر کنند. از آن زمان تاکنون گزارشاتی که توسط شرکت های مختلف بازار بورس منتشر میشود، در سامانه کدال قابل رویت است.
سامانه کدال از سال ۱۳۸۶ تاکنون تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار بوده، و طبق ماده ۲ قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی، به نشانی codal.ir فعالیت می نماید. لازم است پیش از ورود به بازار بورس با این سامانه اطلاعاتی آشنا شویم.
میدانیم که برای آغاز سرمایه گذاری در هر بازاری نیاز به برخی اطلاعات مهم خواهیم داشت. این که بدانیم کدام شرکت از چه سالی فعالیت خود را آغاز نموده است، یا این که از نظر مالی در چه وضعیتی است و … می تواند برای هر سرمایه گذار مهم باشد.
مخصوصا سرمایه گذارانی که در بازار بورس فعالیت دارند، به این دسته از اطلاعات با جزئیات خاص نیاز خواهند داشت. سامانه کدال با این هدف راه اندازی شد که تمام اطلاعاتی که سرمایه گذاران به آن نیاز دارند را در دسترس آنها قرار دهد.
کدال در اصل تحت نظارت سازمان بورس بوده و می توانیم به کسب اطلاعات از طریق این سامانه اعتماد کنیم. پیش از این که اقدام به خرید سهام شرکت خاصی نمایید، بهتر است ابتدا وارد سامانه کدال شوید و اطلاعات لازم را از این طریق به دست آورید.
در سایت کدال اطلاعیه هایی همچون دستور کار مجامع، دعوت نامه ها، تقسیم سود سهام و … منتشر می شود. که هر یک از این اطلاعات برای سرمایه گذاران و خریداران سهام لازم و ضروری است.
سامانه کدال در اصل با این هدف ایجاد شد، که از حقوق سرمایه گذاران بازار بورس حمایت کند. هر فردی که قصد دارد سرمایه خود را در بازار بورس به کار گیرد، نیاز دارد که وضعیت شرکتی که قصد خرید سهام آن را کرده است، به خوبی بررسی نماید. این بررسی را غیر از مراجعه به سامانه کدال نمی توان انجام داد. تنها در این سامانه گزارشات مالی مربوط به وضعیت شرکت، ساماندهی مدارک و هر آنچه لازم است سرمایه گذار بداند، توسط شرکت هایی که در بازار بورس پذیرفته شده اند منتشر می شود.
این شرکت ها موظف هستند اطلاعات خود را در اختیار خریداران سهام قرار دهند. از سوی دیگر شفافیت های مالی هر شرکت باید طبق قانون سازمان بورس اوراق بهادار برای سامانه کدال ارسال گردد. تا در دسترس عموم قرار گیرد.
ناشران سامانه کدال همگی شرکت هایی هستند که در بازار بورس به ثبت رسیده اند. تمام این شرکت ها ملزم هستند گزارشات مربوط به وضعیت شرکت خود را به این سامانه ارسال کنند. حتی اگر شرکت ها زیر مجموعه آنها در بورس به ثبت نرسیده باشند.
از جمله رایج ترین گزارشات ارسالی از سوی شرکت ها در سامانه کدال می توانیم به موارد زیر اشاره نماییم.
منظور از این گزارش، فروش شرکت در طول یک ماه است. که این مسئله برای سرمایه گذاران بسیار حائز اهمیت است. زیرا شفافیت اطلاعات شرکت ثبت شده در بازار بورس را بیان می کند.
این نمونه از گزارشات که به سامانه کدال ارسال می شود، باید به صورت بازه های زمانی ۳ ماهه باشد. سرمایه گذار می تواند در این گزارش، صورت های مالی شرکت مورد نظر خود در دوره های سه ماهه، شش ماهه، و نه ماهه را مشاهده کند. البته برخی از شرکت ها گزارشات صورت مالی ۱۲ ماهه خود را نیز در اختیار مردم قرار می دهند.
تمامی اطلاعات مهم که بر سود هر سهم شرکت تاثیر گذار است، در این گزارش ها بیان می شود. لازم است که تمام سهامداران و افرادی که قصد سرمایه گذاری در شرکتی را دارند، این گزارشات را مطالعه کنند.
این گزارش پس از ارائه صورت های مالی ۱۲ ماهه شرکت منتشر می شود. به منظور برگزاری مجمع عمومی جهت بررسی گزارش های حسابرسی شده.
این گزارش را می توانیم از مهمترین گزارشات ارسالی به سامانه کدال بیان کنیم. زیرا تمام سرمایه گذاران همیشه منتظر آن هستند که گزارشی مبنی بر افزایش سرمایه شرکت ها دریافت کنند.
طبق قانون سازمان بورس، شرکت ها وظیفه دارند تا هر ۶ ماه یا ۱۲ ماه اقدام به ارائه گزارش حسابرسی شده شرکت خود نمایند. این گزارش باید توسط حسابرسی مستقل و خارج از شرکت، که مورد تایید سازمان بورس باشد تهیه گردد. از شما درخواست میکنم با مقاله های سایت بورس ملت همراه ما باشید.
https://boursemellat.com/kadal-system-and-its-applications-for-investing-in-the-stock-market/
آیا شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که معتقدید بازار بورس باید به عنوان شغل دوم انتخاب شود؟ یا این که معتقدید درآمد بورس بالاست و با گذراندن دوره های آموزش بورس، می توان آن را به عنوان شغل اول انتخاب کرد؟ باید بگوییم بورس شغل دوم درآمد اول میتونه بهتر باشه، این بهترین ایده و راهکار برای کسب موفقیت بیشتر است.
کافیست در یک روز تعطیل وارد بازار بورس شوید، تا با انبوهی از مردم کشور که در آنجا فعالیت میکنند روبرو شوید. بسیاری از این افراد بر این باور هستند که بورس شغل دوم درآمد اول است. از این رو تلاش می کنند تا با افزایش اطلاعات معامله گری خود، درآمدی بالاتر از درآمد شغل اول خود در این بازار به دست آورند.
افراد قدیمی زیادی در بازار بورس فعالیت می کنند. که اگر به سراغ آنها روید و بپرسید که آیا می توان بازار بورس را به عنوان شغل اول انتخاب کرد، بدون هیچ تردیدی به شما خواهند گفت بورس شغل دوم درآمد اول است. زیرا آنها تجربه کرده اند که نمی توان بر روی این بازار متغیر به عنوان شغل اول حساب کرد.
اما می توان از آن درآمدی بالاتر از شغل اول به دست آورد. البته هستند برخی از افراد که بازار بورس را به عنوان شغل اول خود انتخاب کرده اند، اما برای این کار خود دلیل خاصی دارند. برخی بازنشسته هستند، برخی سرمایه گذاران قدیمی و مسن، برخی نیز علاقه مند به معامله گری در این بازار. از این رو آن را به عنوان شغل اول انتخاب نموده اند.
اگر از افراد با تجربه در زمینه معامله گری بازار بورس سوال کنید که این بازار انتخاب مناسبی برای شغل اول است یا باید آن را به عنوان بورس شغل دوم درآمد اول انتخاب کرد؟، برای شما دو دیدگاه متفاوت بیان می کنند. این دو دیدگاه از این قرار هستند:
اصولا افرادی بورس را به عنوان شغل اول خود انتخاب می کنند، که به این اطمینان خاطر رسیده باشند که کسب درآمد از بازار بورس آسان است. از سوی دیگر این افراد توانایی کسب درآمد بالا از بورس را در خود دیده اند. پس قصد ندارند این ایده” بورس شغل دوم درآمد اول” را دنبال کنند.
این افراد ممکن است در گذشته موفق به کسب سود های کلانی از بازار بورس شده باشند. یعنی یک تجربه شیرین در این بازار منجر شده باشد تا آنها به سرمایه گذاری در این بازار علاقه بیشتری نشان دهند. دیدگاه این دسته از افراد به بازار بورس، به دید کسب و کار است.
پس معتقد هستند هر کسب و کاری سود دهی دارد و زیان نیز می تواند در آن رخ دهد. پس چون بورس هم سود و هم زیان دارد، می تواند به عنوان نوعی کسب و کار به شمار رود. البته این افراد که قاعده بورس شغل دوم درآمد اول را قبول ندارند، بدون شک سودی بالاتر از سود بانکی از سرمایه گذاری در این بانک به دست آورده اند. پس ریسک در بازار بورس را پذیرفته و راضی به سرمایه گذاری هستند.
دسته دیگری از افراد بر این عقیده هستند که باید بورس شغل دوم درآمد اول باشد. افرادی که این مسیر را انتخاب می کنند، در واقع در مسیر درستی قدم برداشته اند. اما این مسیر نیز همچون دیگر مسیر های کسب سود در سرمایه گذاری، دارای چالش های فراوانی است.
یکی از ایرادات مهم انتخاب بورس به عنوان شغل دوم، اختصاص زمان کمتر برای انجام معامله در بازار بورس است. که این مسئله می تواند منجر به کمتر شدن تمرکز فرد بر روی بازار معامله گری و خرید و فروش سهام در بورس گردد.
پس برای این که بورس شغل دوم درآمد اول شما شود، لازم است تمرکز بالایی در زمان انجام معاملات داشته باشید. در صورت عدم تمرکز، ممکن است اصل سرمایه خود را از دست داده یا با زیان شدیدی مواجه شوید. البته در این مسیر افراد محدودی نیز وجود دارند که موفق شده اند معاملات موفقی داشته باشند.
که راز موفقیت آنها صرف زمان بیشتر برای معامله گری در بازار بورس است. زیرا آنها بر قاعده بورس شغل دوم درآمد اول پایبند هستند. علاوه بر آن معتقد هستند که زمان کم، ولی تمرکز بالا می تواند درآمد بالایی را در بورس به ارمغان آورد.
اگر شما هم قصد دارید طبق قاعده” بورس شغل دوم درآمد اول ” عمل کنید، بهتر است دو فاکتور مهم تمرکز و صرف زمان مفید را مد نظر خود قرار دهید. تنها در این صورت است که می تواند از بازار بورس به عنوان شغل دوم خود، درآمد بالایی به دست آورید.
این که بورس شغل دوم درآمد اول شما باشد، یا شغل اول با درامد دوم شما، بسته به تصمیم گیری خودتان خواهد داشت. اما بهتر است پیش از ورود به بازار بورس، دوره های آموزشی برخی از مسائل را سپری کند. تا با اطلاعات بالا وارد بازار بورس شوید. و در آخر تشکر میکنم که با سایت بورس ملت همراه ما بودید.
https://boursemellat.com/second-job-scholarship-first-income-or-first-job-second-income/